Севернокорейски хакери са се опитали да разбият системата на британската фармацевтична

...
Севернокорейски хакери са се опитали да разбият системата на британската фармацевтична
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери са се опитали да разбият систамата на AstraZeneca

Севернокорейски хакери са се пробвали да разбият системата на английската фармацевтична компания AstraZeneca, съобщи БГНЕС, базирайки се на ``Ройтерс``. Това се случва, до момента в който компанията се пробва да пусне на пазара своята ваксина против ковид макар. Атаката на хакерите обаче била осуетена.

Източници от компанията споделят пред ``Ройтерс ", че хакерите са се показали за чиновници на сайта LinkedIn и мобилното приложение WhatsApp, с цел да се доберат до преписка и информация за личния състав на AstraZeneca. След това  изпратили документи, които съдържали код, предопределен да им даде достъп до компютрите на компанията. Опитите на хакерите са били ориентирани към ``широк кръг от хора``, в това число личен състав, работещ по проучванията за имунизацията против Covid-19, споделя един от източниците. Някои от сметките, употребявани при офанзивите против фармацевтичната компания, са регистрирани на съветски имейл адреси, с цел да заблудят проверяващите.

Мисията на Северна Корея към Организация на обединените нации в Женева към момента не е коментирала случая, а Пхенян отрича да е правил хакерски атаки и определи обвиняванията като част от опитите на Вашингтон да опетни имиджа му. AstraZeneca също са отказали да създадат формален коментар. Източниците, които са поискали анонимност, споделят, че техниките, употребявани при офанзивите, демонстрират, че са част от хакерска акция, която потегля от Северна Корея. 

Кибератаките против здравни органи, учени, работещи по ваксини, и производители на медикаменти, дтастично са се нараснали по време на пандемията. Хакери от Иран, Китай и Русия са се пробвали да обхванат в уеб страниците на големите производители на медикаменти и  Световната здравна организация тази година. Техеран, Пекин и Москва отхвърлят обвиняванията.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР